MukaSurat

Friday, February 03, 2017

Assalam..

Rindu saya?
Saya masih ada dan semakin pulih dari kecedaraan Emas dan Skim yang sangat2 menyakitkan...
Saya akan bangkit 2018...

Kini masih lagi menguatkan minda dan daya..
Saya akan mula pos semula produk emas yang semakin digilai.

Hubungi saya di talian yang masih sama...

Wassalam
011-3211 5000

Monday, May 23, 2016

ASB VS EMAS

Ramai yang rasa ASB SAHAM, senangkata DUIT lagi untung dari EMAS.

Sedangkan apa-apa yang berkaitan dengan simpanan duit ini tak akan lari dari inflasi dan kehilangan nilai matawang itu sendiri.

Wang @ RM nilainya semakin menurun.

Ramai tak tahu EMAS adalah simpanan terbaik dan sangat bagus untuk long term investment.

Duit adalah equity, emas adalah aset. Equity dicairkan maka nilainya akan berkurangan.

Tetapi aset bila dicairkan nilainya tidak akan berkurangan.

Contohnya, ada duit dalam ASB, kita withdraw. Dividend kita tahun tu mesti akan kurang.

Tetapi kalau ada emas, kita pajak. Nilai emas tu tetap sama, kalau 1kg maka kekal 1kg la, tak kurang pun walau kita dapat duit dari pajakan tu.

Sama mcm tanah dan rumah, kita pajak untuk dapatkan modal berniaga. Dapat duit dari bank tetapi nilai rumah dan tanah kita tu tak susut pun. Malah jika berlaku penambahan infrastructure dan facilities di kawasan perumahan kita tu, secara automatic harga rumah kita tu akan bertambah. 👍✅

Emas 👍
Hartanah 👍
Rumah 👍

Sangat sesuai di jadikan aset atau simpanan sebab nilainya  tak susut.

Gold is money💰💰💰
Everything else is credit 💳💳💳

1 gram 1 bulan 1 keluarga

Sunday, June 29, 2014

Cincin Kanak Saiz 4-7

Segera dapatkan cincin kanak2 dari saiz 4-7 sehingga stok kehabisan. Dspatkan harga promosi dan diskaun bagi 5 pelanggan pertama sahaja...

Monday, November 18, 2013

SOP Ringkas Pembukaan Kedai Emas

Kopipes dari Konsultan berpenglaman - rakan baik saya.. Kita huraikan:

1. Pemilihan Tempat – ianya sangat2 penting lagi utama, study lokasi bagi tujuan kenalpasti trafik pelanggan, jenis pelanggan n keselamatan kedai/pekerja.


2. Produk – yang ini zaman sekarang tak perlu risau sangat, coz kita dah kenal pembekal barang kemas y berkualiti n murah. kalo beli drpd pembekal y betul, dah boleh jual pada harga giler (kalah kedai mata sepet) tanpa kos upah.


3. Alarm – otak anda perlu jadi otak pencuri jika mahu mengenalpasti zone alarm y penting. alarm perlu diselaraskan terus dengan mobilephone bagi tujuan alert. 


4. Peti Besi – jangan silap pemilihan petibesi. Tambahkan timelock. Branded bukanlah bermaksud ianya pasti bagus. Jangan lupa ambilkira saiz tray barang kemas.

5. Kabinet Display – pemilihan cermin kaca y betul.

6. Point of Sales – system yang mengawalselia aktiviti jual beli, inventori keluar masuk, akaun, laporan2, dll. Selaraskan supaya boleh dipantau secara online ontime melalui internet dari mana2. (yang ini boleh didapati dari saya)

7. Densimeter & acid test – peralatan y perlu bagi menguji ketulenan emas. Namun, pengalaman akan membuatkan mesin ni jarang digunakan (dah expert).

8. Cleaning Service – ni boleh dijadikan side income.

9. SOP Cara Kerja – pekerja perlu diajar SOP buka tutup kedai, POS, stock, filing, dll.

10. Waktu Operasi – buat case study bagi memastikan waktu y paling efisien di kawasan itu untuk buka kedai.

11. Emas Display – seperti kedai2 emass sedia ada, semua emas display adalah emas fake.

12. Interior Design – tidak perlu membazir dalam pemilihan interior design kedai, jangan lupa berbincang secara terus dengan pihak insuran. Jgn teruskan renovation tanpa merujuk design kpd pihak insuran.

13. Renovation – pemilihan contractor yang betul, kerna ini antara kos terbesar selepas barang kemas.

14. CCTV – sambungkan CCTV secara online internet, boleh diawasi anytime n anywhere selagi punya internet.

15. Insurans – terserah kepada empunya kedai.

16. Nak pakai pengawal keselamatan pastikan yang sah warganegara dan diambil dr syarikat berpengalaman



Penambahbaikan amat dialu2kan...

Terima kasih pada yang sudi sharing.
LIKE jika suka, SHARE jika manfaat, KOMEN jika anda NAK JOIN GROUP INI!
5kg SEBULAN!



Saturday, November 16, 2013

PELANGGAN MESTI DIGEMBIRAKAN: FEATURES VS BENEFIT

Salam tuan boleh bantu sy utk close customer jika mereka bertanya camne nak join GSR?

Jawapan sy :

Mengenai bisnes GSR

Pihak GSR adalah sebuah syarikat yang membekalkan emas perak harga borong. Contohnya

Harga emas di Kedai 916 : RM190/gram + Upah
Harga emas di GSR 916 = RM170/gram + FREE UPAH

Apabila anda menjadi pengedar GSR secara automatik anda sudah menjadi peniaga emas kecilan di mana kami membekalkan emas kepada anda dengan harga borong + free upah. So anda akan dapat maksimum keuntungan jualan.

Banyak Kelebihan yang akan diberikan dan insentif.

MODAL PERMULAAN : RM 1,000.00 SEKALI seumur hidup
(Tiada Renewal)

Berikut adalah Keuntungan bila Menjadi Pengedar GSR:

KOMISYEN
Produk Emas (916/999/goldbar)
1. Komisyen personal dari RM 11.00-RM 16.50/g
2. Komisyen Belian Semula - RM 4.00/gram (Direct)
3. Komisyen Belian Emas Terpakai - RM 3.00/gram (Direct)
4. Kos Penghantaran PERCUMA

Produk Silver :
1.Keuntungan Personal : 2-3%
2.Keuntungan Belian Semula : 16-21%
3. Percuma Kos Penghantaran (T&C))

ANDA DAPAT BANTUAN MARKETING SECARA PERCUMA :

PERCUMA - Kos Penghantaran
PERCUMA - Website Marketing Percuma
PERCUMA – Kos Penghantaran Silver Percuma (T&C)
PERCUMA - 1 Buku Resit Pembayaran
PERCUMA - Flayers GSR 200 pcs
PERCUMA - Card Member GSR (diumumkan)
PERCUMA - Jaket GSR (S,M,L,XL & XXL)
PERCUMA - Bussines Card 300 pcs
PERCUMA – Seminar Anjuran Dealer & Syarikat (Setiap Bulan)
PERCUMA – Kursus Marketing Power (RM 800.00)
Khairat Kematian : RM500 ( 2 Tahun Pertama)

Secara kesimpulannya, dengan bermodalkan RM 1,000 sahaja SEKALI seumur hidup, anda akan DIBEKALKAN dengan peralatan dan persediaan untuk menjadi peniaga emas secara mobile dan sistem sokongan yang berterusan. TIADA produk emas atau perak yang diberikan.

Konsep perniagaan secara ini tidak memerlukan tuan ada stok di tangan.

Harap tuan berpuas hati dengan jawapan kami.

Terima kasih.
Muhd Azrie Mohd Ali (HP: 011-10-80-80-31)
Crown Dealer SL 0025
Admin Secret Group Pengedar GSR
Gold Silver Resources (M) Sdn Bhd (968449-A)
Website : www.gsr2u.com.my/MAHAVILLAGE 



SIMPANAN, PERNIKAHAN, PELABURAN DAN PERNIAGAAN

Kepada para pembaca yang ingin menjadikan Dinar Emas Syifa sebagai mas kawin atau hantaran .

Sila taip <SAYA NAK DINAR EMAS SYIFA> dan sms ke 011-10-80-80-31

Dinar emas SYIFA GSR dengan ketulenan 917 direka khusus untuk mereka yg mempunyai matlamat simpanan. Tiada kos buatan. Setiap produk GSR melalui ujian pihak ketiga (Assayer) untuk memastikan kualiti dan ketulenan dijamin. Setiap produk bar didatangi dengan sijil ketulenan yang dilengkapi dengan pelekat hologram keselamatan. 

"EKSKLUSIF PERKAHWINAN ANDA"
Muhd Azrie Mohd Ali
Pembekal Dinar Emas Rangkaian EmasPerak2u







ULANGKAJI TUKARKAN PROSPEK KE PELANGGAN



Sememangnya kita di galakkan untuk mencari dan bertemu prospek bagi melakukan jualan. Tapi sebenarnya apa hakikatnya yang perlu kita cari dahulu daripada prospek tersebut? Memadai kah dengan nama, pekerjaan, no telefon sahaja yang di perlukan? Sebenarnya maklumat dan info tentang prospek amat-amat di perlukan bagi memudahkan lagi urusan tugasan kerja kita. Mungkin perkara-perkara ini paling mudah di terima oleh anda iaitu

Nama prospek
Tempat prospek bertugas dan alamatnya
No Telefon tempat kerja dan Hand Phone nya
Alamat emel prospek (itu pun jika ada tertera dalam Kad perniagaannya)

Jadi apa bentuk maklumat yang di kehendaki lagi dari prospek bagi memudahkan lagi tugasan kita sebelum kita dapat bertemu dan berbual-bual dengan prospek nanti bila pertemuan dapat di lakukan?
Mungkin ini ada beberapa idea yang boleh di praktik kan

i. Dapatkan dari referral tentang latar belakang prospek dahulu

ii. Adakah prospek seorang yang cerewet, mudah mesra ataupun terlalu berkira

iii. Kenal pasti kedudukan jawatannya dahulu

iv. Lihat kenderaan prospek gunakan untuk lakukan penilaian asas dahulu terhadap prospek

v. Bolehkah prospek membuat keputusan secara sendiri ataupun perlukan orang lain

vi. Apakah kesukaran yang akan di tempuh untuk memasuki premis prospek

vii. Bagaimana untuk bertemu dan berapa kali kekerapannya

viii.Bila masa yang paling bersesuaian untuk bertemu dengan prospek

ix. Adakah mereka mempunyai Face book, Twitter untuk mengetahui minatnya terlebih dahulu

x. Tindakan seterusnya yang boleh mendatangkan minat prospek untuk bertemu dan mendengar tawaran kita

xi. Adakah pesaing pernah memasuki premis prospek

Pasti ianya bukan kerja mudah dan senang tapi kalau sudah mendapati maklumat awal terlebih dahulu ianya benar-benar membantu kita menyenangkan lagi tugasan kita.
Banyak yang kita ketahui dari luarannya sahaja. Tetapi jika prospek merasakan beliau boleh mendapat keuntungan hasil dari produk dan perkhidmatan kita tidak mustahil pelbagai bentuk bantuan dan pertolongan boleh di dapati dengan mudahnya tanpa di sangka-sangka. Bina hubungan yang baik dan mesra sepertimana yang telah kita bina dengan pelanggan-pelanggan yang lain.

Ganjaran akan kita perolehi kalau kesungguhan dan komitmen telah kita tunjukkan.